Hoppa till sidans innehåll

Försäkringar


Via sitt medlemskap i Svenska Konståkningsförbundet omfattas föreningen automatiskt av två försäkringar;

  • Riksidrottsförbundets Grundförsäkring, tecknad i Folksam och betald av RF. Försäkringen är ett grundskydd för föreningen och det är styrelsens ansvar att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare är försäkrade då de utför uppdrag åt försäkrad organisation - förutsatt att deras arvoden inte är högre än enbart kostnadstäckande ersättning. Observera att denna försäkring inte omfattar aktiva idrottsutövare eller anställda, ej heller föreningens egendom!

 

  • Svenska Konståkningsförbundets olycksfallsförsäkring, tecknad i Folksam och betald av SKF. Försäkringen har två (2) inriktningar, en för de som tävlar och en för övriga aktiva idrottsutövare upp till det året de fyller 16 år. Försäkringsvillkoren är de samma för båda kategorier. Licensförsäkringen måste enligt Svenska Konståkningsförbundets regelverk alla som testar och tävlar lösa hos Pensum inför varje säsong. Licensförsäkringen gäller vid tävling, träning och läger samt på vägen dit och hem. Ungdomsförsäkringen gäller för alla aktiva idrottsutövare (skridskoskolebarn, träningsgrupper etc.) till och med 31 augusti det kalenderår de fyller 16 år. Försäkringen gäller vid träning och läger samt på vägen dit och hem. Observera att aktiva som inte har en Licensförsäkring och är äldre än 16 år (t ex träningsgrupper för äldre ungdomar och vuxna), ej omfattas av SKF:s olycksfallsförsäkring!
  • Folksams Idrottsförsäkring (K63600)
    En kollektiv olycksfallsförsäkring för konståkare som enligt sina respektive förbunds bestämmelser inte behöver teckna tävlingslicens. Det är föreningen som tecknar försäkringen och de anger då hur många åkare som skall omfattas av försäkringen. Premien beräknas på alla aktiva som fyllt 16 år.

https://www.svenskkonstakning.se/drivaforening/forsakringar/

Uppdaterad: 22 JAN 2017 22:51 Skribent: Jessica Lindvall

Postadress:
Höörs Konståkningsförening - Konståkning
Carola Skoglund, Sätofta Tallstigen 9
24335 Höör

Besöksadress:
Friluftsvägen 15
24330 Höör

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: h-k-f-styrelsen@outl...

Se all info